ООН ще обсъди включването на “Хамас и на Израел в

...
 ООН ще обсъди включването на “Хамас и на Израел в
Коментари Харесай

ООН: И Израел, и „Хамас“ нарушават правата на децата

 

Организация на обединените нации ще разиска включването на “Хамас ” и на Израел в листата на страните и милициите, които нарушават правата на децата и ги излагат на заплаха. Генералният секретар Антонио Гутериш ще показа актуализирания лист пред Общото заседание идната седмица.

На този декор Словения публично призна Палестинската страна

Израел реагира остро. Посланикът на страната в Организация на обединените нации разяснява, че по-късно решение Хамас ще продължи още повече да употребява учебни заведения и лечебни заведения за прикритие.

Повод за дейностите на Гутериш е нападението на израелската войска против учебно заведение в бежанския лагер Нусейрат, при което починаха 35 души и десетки бяха ранени.

 Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия 3 мин. Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч  Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО) 2 мин. Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО)  АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето 3 мин. АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето  Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост 3 мин. Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост  Излязоха оценките от матурите 2 мин. Излязоха оценките от матурите  Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия 3 мин. Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч  Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО) 2 мин. Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО)  АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето 3 мин. АПИ дава обещание: Лято без поправки по автомагистралите към морето  Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост 3 мин. Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост  Излязоха оценките от матурите 2 мин. Излязоха оценките от матурите

Друг непрекъснат член на листата е Русия и когато предходната година Организацията на обединените народи включи съветските сили в черния си лист за убийства на момчета и девойки и набези над учебни заведения и лечебни заведения в Украйна, съветът не предприе никакви дейности.

Включването на Израел този месец евентуално единствено ще сложи в центъра на вниманието на международната общност държанието на страната по време на войната в Газа и ще усили така и така високото напрежение в връзките ѝ със международния орган.

Близките им се надяват да са живи

В предговора на миналогодишния отчет на Организация на обединените нации се споделя, че той изброява страните, участващи в „ убийства и осакатяване на деца, изнасилвания и други форми на полово принуждение, осъществявани против деца, набези против учебни заведения, лечебни заведения и предпазени лица. “

Ръководителят на кабинета на Гутериш се е обадил на посланика на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан в петък, с цел да го осведоми, че Израел ще бъде включен в отчета, когато той бъде изпратен на Съвета идната седмица, съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик пред кореспонденти в петък.

„ Главният приоритет на Израел в Газа е унищожаването на „ Хамас “, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху

Войнствените групировки „ Хамас “ и „ Палестински ислямски джихад “ също ще бъдат включени в листата.

Израел реагира с отвращение, като изпрати на новинарските организации видеозапис, на който Ердан приказва яростно на ръководителя на кабинета на Гутериш - за който се допуска, че е бил от другата страна на телефонното позвъняване - и го разгласява в обществената мрежа X.

„ Хамас “ ще продължи още повече да употребява учебни заведения и лечебни заведения, тъй като това срамно решение на генералния секретар единствено ще даде на „ Хамас “ вяра да оцелее. 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР